Καλέστε μας στο
210 575 6600

Menu

Ανασφάλιστο Όχημα

Ανασφάλιστο Όχημα & Νομοθετικές ρυθμίσεις 

 

Ανασφάλιστο όχημα, Ανασφάλιστα οχήματα, πρόστιμο,

Τροποποιήσεις περιλαμβάνει ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα, στον οποίο προβλέπονται οι διαδικασίες για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων σχετικά με την επιβολή των προστίμων. Ελέγξτε αν το όχημα σας φαίνεται ανασφάλιστο εδώ.

 

Συγκεκριμένα:

 • Οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα ενημερώνονται γραπτώς με επιστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
 • Θα πρέπει να ασφαλίσουν το όχημά τους εντός 8 ημερών από τη στιγμή που λάβουν τη σχετική ειδοποίηση.  Δεν υποχρεούνται ωστόσο να ασφαλιστούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για τα οποία έχουν κατατεθεί πινακίδες.
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλιση είναι να καταβληθεί πρώτα παράβολο €250 υπέρ του Δημοσίου. Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων πρέπει να το προσκομίσουν, την ειδοποιητήρια επιστολή που έλαβαν, στην ασφαλιστική εταιρία της επιλογής τους, για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
 • Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων δεν προβούν στις παραπάνω κινήσεις,  θα αποστέλλονται τα στοιχεία τους στο Αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους για την επιβολή προστίμου.
 • Το πρόστιμο για ανασφάλιστα δίκυκλα θα ανέρχεται στα 250€, για επιβατικά αυτοκίνητα στα 500€ και για φορτηγά στα 1.000€. Παράλληλα με το τσουχτερό πρόστιμο, οι οδηγοί, ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων δεν πρόκειται να αποφύγουν την αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος για 6 μήνες.
 • Σε περίπτωση που ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει ζημιά σε άλλο ασφαλισμένο όχημα, τότε ο νόμος προβλέπει αφαίρεση πινακίδων για 2 χρόνιααφαίρεση άδειας κυκλοφορίαςποινικές κυρώσεις και τα παραπάνω χρηματικά πρόστιμα.
 • Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας χρειάζεται η προσκόμιση του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
 • Για να επιστραφεί η άδεια ικανότητάς οδηγού πριν την χρονική διάρκεια που ορίζεται σύμφωνα με τα παραπάνω, χρειάζεται:
  1. Να πληρωθεί το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο.
  2. Η επίδειξη του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Με τις παραπάνω νομοθετικές προβλέψεις, αναμένεται να περιοριστεί σημαντικά το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων.  Τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα ξεπερνούν κατά πολύ το χρηματικό ποσό μιας ασφάλισης αυτοκινήτου. Παράλληλα θα υποστούν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Δες τις καλύτερες προσφορές Ασφάλισης

Call Now Button