Καλέστε μας στο
210 575 6600

Menu

Τροχαίο Ατύχημα

Τι πρέπει να κάνουμε σε Τροχαίο Ατύχημα

 

τροχαίο ατύχημα, φιλική δήλωση ατυχήματος, φροντίδα ατυχήματος, interasfalisi,

Σε περίπτωση που εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω διαδικασίες. Βεβαιωθείτε  πρώτα, αν  υπάρχουν τραυματίες και καλέστε τις Πρώτες Βοήθειες.

Στο ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου σας, υπάρχει η κάλυψη της Φροντίδας Ατυχήματος, ειδοποιήστε την ασφαλιστική σας εταιρεία ή το εξουσιοδοτημένο τηλεφωνικό της κέντρο για τέτοιες περιπτώσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες τους.

Να ειδοποιήσετε άμεσα την Αστυνομία.

Να θυμάστε ότι η Τροχαία, αν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, συντάσσει ένα απλό Δελτίο Συμβάντος με ελάχιστες πληροφορίες. Θα πρέπει να επιμείνουμε να καταγραφούν πρόσθετες χρήσιμες λεπτομέρειες, όπως π.χ. οι πινακίδες σήμανσης, η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, η ύπαρξη παρανόμως παρκαρισμένων οχημάτων που περιορίζουν την ορατότητα ή εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία.

Αν υπάρχουν τραυματισμοί, θα πρέπει να δηλωθούν άμεσα, ακόμη και αν είναι ελαφριοί. Σε ατυχήματα με τραυματισμούς, η Τροχαία συντάσσει μια πληρέστερη δικογραφία με σχεδιάγραμμα του τόπου του ατυχήματος, λαμβάνει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους και από τους μάρτυρες κλπ. Σε κάθε περίπτωση είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι δηλώνουμε και στο τι υπογράφουμε. Λαμβάνουμε αντίγραφα όλων των εγγράφων από την Τροχαία.

Εξασφαλίστε τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τα τηλέφωνα των άλλων οδηγών που εμπλέκονται στο ατύχημα ή τυχόν μαρτύρων. Σημειώστε επίσης τον αριθμό αυτοκινήτου, τον αριθμό ασφαλιστηρίου και το όνομα του ασφαλιστή των άλλων οδηγών που εμπλέκονται στο ατύχημα.

Σημειώστε τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα προσώπων αν έχουν τραυματιστεί κατά το ατύχημα.

Προσέξτε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του αυτοκινήτου σας αλλά και των άλλων που χρησιμοποιούν το δρόμο χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα σήματα.

Να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία και τον ασφαλιστή σας το συντομότερο δυνατό.

Μην προβείτε σε παραδοχή, προσφορά, υπόσχεση ή πληρωμή χωρίς τη συγκατάθεση της ασφαλιστικής σας εταιρείας.

 

Σε περίπτωση που το άλλο όχημα είναι ανασφάλιστο δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε.

Πάρε Προσφορά Ασφάλισης

Call Now Button