Καλέστε μας στο
210 575 6600

Menu

Ασφάλειες Σκαφών

Οδηγός Ασφάλισης Σκάφους.

 

Δημιουργήσαμε ένα οδηγό ασφάλισης Σκάφους για να μπορέσετε μέσα από αυτόν να κατανοήσετε καλύτερα ορισμένες ασφαλιστικές έννοιες.

Η Ασφάλιση Σκάφους είναι υποχρεωτική.

Η ασφάλιση του σκάφους που μπορεί να διαθέτει κάποιος είτε για λόγους αναψυχής είτε για λόγους επαγγελματικής χρήσης πλέον είναι υποχρεωτική. Οι καλύψεις που πρέπει να έχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας είναι για Αστική ευθύνη και θαλάσσια ρύπανση. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Ποιος μπορεί να χειρίζεται το Σκάφος μου?

Οποιοσδήποτε έχει άδεια χειριστού που να καλύπτει την κατηγορία του σκάφους σας μπορεί να το χειριστεί. Σε κάθε περίπτωση όμως αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας έχει εκδοθεί με την άδεια χειριστού τη δική σας θα πρέπει να προσέξετε να έχετε τα ίδια χρόνια εμπειρίας. Αν η εμπειρία σας είναι μικρότερη των δύο ετών θα πρέπει να έχει δηλωθεί στην αίτηση ασφάλισης σας. Αν έχετε μεγαλύτερη εμπειρία από δύο έτη και δεν έχει επασφάλιστρο νέου χειριστή, για να ισχύει η ασφάλιση σας θα πρέπει οποιοσδήποτε χειριστεί το σκάφος σας να έχει την ανάλογη εμπειρία.

Μικτή Ασφάλεια Σκάφους.

Όπως και στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, η ασφάλεια σκάφους μπορεί να έχει και πρόσθετες προαιρετικές καλύψεις. Στις ασφαλίσεις σκαφών μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να αγοράσουμε μεμονωμένες καλύψεις, πυρός, κλοπής μικτής. Πέρα από την αστική ευθύνη το επόμενο στάδιο ασφάλισης είναι η κάλυψη της μικτής. Η ασφάλεια σκάφους με μικτή κάλυψη καλύπτει τις ζημιές του ιδίου σκάφους που είναι ασφαλισμένο. Οι ζημιές που θα προκληθούν από πυρκαγιά, κλοπή, πρόσκρουση και σύγκρουση θα καλυφθούν από την κάλυψη της μικτής. Όπως κάθε κάλυψη μικτής προσοχή μεγάλη θα πρέπει να δώσουμε στις απαλλαγές που θα επιλέξουμε.

Καλύπτομαι από την Ασφάλεια σκάφους για Θαλάσσια Σπορ?

Αν χρησιμοποιείτε το σκάφος σας για θαλάσσια σπορ θα πρέπει να είναι δηλωμένο στην ασφάλεια σκάφους σας. Συνήθως οι ασφαλιστικές εταιρείες προσθέτουν μια μικρή επιβάρυνση στα ασφάλιστρα σας. Η επιβάρυνση αυτή δεν είναι πολύ μεγάλη για το λόγο αυτό αν κάνετε χρήση θαλασσίων σπορ καλό είναι να είναι δηλωμένο.

Ασφάλιστρα Σκάφους.

Τα ασφάλιστρα σκάφους καθορίζονται κυρίως από τους εξής λόγους:

1. Από το είδος του σκάφους (Ταχύπλοο, Ιστιοπλοϊκό, Μηχανοκίνητο, Jet Ski)

2. Από το μήκος του.

3. Από το μέγεθος της κύριας μηχανής του.

4. Από τις καλύψεις που θα επιλέξουμε.

Ατύχημα στη θάλασσα.

Αν εμπλακείτε σε ατύχημα στη θάλασσα μην φύγετε από τον τόπο του ατυχήματος. Βεβαιωθείτε ότι δεν κινδυνεύει κανένας άνθρωπος. Αν κάποιος χρειάζεται τη βοήθεια σας προσπαθήστε χωρίς να κινδυνεύσει το σκάφος σας και οι επιβαίνοντες σε αυτό να παρέχετε κάθε δυνατή βοήθεια. Καλέστε αμέσως τον Αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και δηλώστε το συμβάν. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Call Now Button